Pulpe de pui cu legume si sos de usturoi

de LUK in Pui, 22 Feb 2011 | 7199 vizualizari

 

O mancare foarte gustoasa..

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui fara piele ·    
  • Pentru marinata: ·    
  • 500ml apa ·    
  • o lingurita de vegeta ·    
  • o jumatate de lingurita de cimbru uscat ·     
  • un varf de lingurita de sare ·     
  • Legume: ·     
  • 4-5 cartofi ·      
  • un sfert de ardei rosu ·     
  • un morcov mare sau 2 mai mici ·    
  • 100ml supa de pui ·    
  • 2 linguri de ulei ·      
  • sare dupa gust ·      
  • Pentru pulpe: ·    
  • 8 catei de usturoi ·    
  • sare,piper dupa gust ·     
  • 2 linguri de ulei ·     
  • Pt sosul de usturoi: ·    
  • 3 linguri de maioneza ·    
  • 100gr smantana ·      
  • 4 catei de usturoi dati prin razatoare amica ·     
  • o crenguta de patrunjel verde tocata marunt ·     
  • sare dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu legume si sos de usturoi:

Incepem prin a pregati marinata.Apa se pune intr-un castron,adaugam vegeta,cimbru ,sare si amestecam.Punempulpele(decongelate),acoperim cu o folie si le lasam sa stea in aceasta apa o ora in frigider. Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem cubulete.Morcovul curatat il taiem rondele.Ardeiul il taiem cubulete mici.

Scoatem carnea si o crestam din loc in loc cu cutitul.In scobituri punem cateii de usturoi.Condimentam cu sare si piper si le punem intr un vas iena uns cu ulei. Punem intr o tava iena uleiul,supa de pui si legumele.Presaram sare si amestecam cu mainile sa fie bine unse legumele.

Punem ambele tavi in cuptor si le lasam o ora pana se rumenesc bine pulpele si sunt facute legumele.

Pentru sosul de usturoi amestecam foarte bine ingredientele date

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu legume si sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Gratar din piept de pui cu legume la tigaie