Pulpe de pui, pe pat de legume si leurda

de lia maria in Pui, 19 Apr 2011 | 5616 vizualizari

 

Un meniu usor, dar care datorita leurdei a primit o savoare si un gust cu totul deosebit…proaspat, aromat, sanatos si minunat yumi,yumi…
Eu am pregatit o singura portie, deci cantitatile le veti mari functie de cate portii doriti sa preparati

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa intreaga de pui
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 fir praz, doar partea verde
  • 2 morcovi mici sau 1 mare
  • 3 ciuperci marisoare
  • 1 legatura leurda
  • 1 lingura ulei
  • Sare
  • Piper

 

Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui, pe pat de legume si leurda:

 Pulpa de pui o spalam si o taiem in doua, apoi cu farful cutitului o ontepam din loc in loc (unde este carnea mai groasa).

Ceapa si prazul le taiem fideluta. Morcovii curatati si spalati ii taiem rondele, bastonase sau cum doriti, iar ciupercile dupa ce le-am trecut pe sub in jet de apa, le taiem in felii mari.

Punem uleiul la incins intr-o tigaie si prajim pulpele cateva minute, pe ambele parti, pana-si formeaza o crusta putin aurie, dupa care le scoatem pe o farfurie. In grasimea ramasa, calim 2’ ceapa si prazul, adaugam feliile de morcov si dupa alte 2’ punem si ciupercile.Lasam sub capac, alte 2’ apoi,  punem  pulpele, asezonam cu sare si piper, adaugam 100ml apa si lasam sa fiarba sub capac, la foc mic, pana se fragezeste carnita si  scade tot lichidul, cam 25-30’. Dupa ce oprim focul, adaugam leurda spalata si maruntita, amestecam si lasam sub capac (putin, pana aranjam masa) sa se patrunda aromele.

Servim calde bucatile de pui, pe pat de legume, cu miros si gust de leurda.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui, pe pat de legume si leurda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]