Quiche cu ciuperci

de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri, 8 Feb 2010 | 5020 vizualizari

 

O reteta pe care am incercat-o de sarbatori si care ne-a lasat pe toti cu gura cascata :), plina de savoare.

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta:
  • 180g faina
  • 1/2 lgt sare
  • 85g unt, bucatele
  • 45g margarina, bucatele
  • 3-4 lg apa rece
  • Pentru umplutura:
  • 450g ciuperci champignon, preferabil proaspete
  • 2 lg ulei
  • 1 lg unt
  • 1 catzel de usturoi tocat
  • 1 lg suc de lamaie
  • sare si piper dupa gust
  • 2 lg patrunjel tocat
  • 3 oua
  • 300ml smantana
  • 60g parmezan ras
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche cu ciuperci:

Crusta:

La faina amestecata cu sare se adauga untul si margarina si se framanta usor cu degetele pana cand seamana cu firimiturile. Se adauga putina apa, doar cat sa se lege aluatul. Se formeaza o bila si dupa ce o invelim in celofan, o punem in frigider 20min.

Cuptorul se preincalzeste la 190C.

Dupa cele 20min, aluatul scos din frigider se intinde intr-o foaie de 3mm grosime si cu ea se tapeteaza o tava de tarta de 23cm diametru. Foaia se inteapa cu furculita si se acopera cu hartie de copt. Se umple cu boabe de fasole pentru a pastra forma (tehnica "baking blind"). Se coace timp de 12min, dupa care se iau boabele si hartia si se mai coace inca cca 5min, pana devine aurie.

Ciupercile se taie felii subtiri. Uleiul si untul se incing intr-o tigaie, apoi se adauga ciupercile, usturoiul si zeama de lamaie. Se condimenteaza cu sare si piper si se gateste la foc mic pana cand ciupercile lasa apa, apoi se mareste flacara si se continua pana cand apa se evapora complet. Apoi se adauga patrunjelul tocat.

Ouale si smantana se bat impreuna si apoi se adauga la amestecul de ciuperci.

Foaia se acopera cu un strat gros de parmezan ras peste care se toarna compozitia de ciuperci. Se tine la cuptor pana cand se intareste la suprafata, cca 30min.

TIPS-URI

1

Se serveste calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Salata de ciuperci cu oua