Rapsodie de Primavara

de nico15 in Pui, 20 Apr 2011 | 4051 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g de piept de pui  
  • 50 g de pasta de masline
  • 100 g de orez
  • 100 g de spanac
  • 4 rosii cherry
  • 100 g ardei
  • 100 g morcov
  • 50 g de telina
  • 50 g parmezan
  • unt
  • 1 catel de usturoi
  • ulei de masline
  • sare,
  • piper  
  • Pt dessign:
  • Sticksuri din spanac
  • Acetto balsamico
  • Spaghetti
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rapsodie de Primavara:

Se ia pieptul de pui din care se vor taia doua bucati rotunde ca in imaginile alaturate, se sareaza si pipereaza si se soteaza in putin unt in tigaie pana prinde culoare pe ambele parti, aproximativ 6-7 minute in total(pe ambele fete), dupa care se scot si se aseaza pe servetele absorbante. Dupa ce surplusul de ulei a fost indepartat rondelele de pui se vor unde cu pasta de masline si se vor da la cuptor 15 minute.

Punem legumele la fiert: telina, morcov si ardeiul( mai inspre sfarsit). Dupa ce legumele sunt fierte se scot si se taie cubulete mici iar in supa rezultata se pune la fiert orezul care in prealabil a fost, curatat si spalat(proportie 1 la 3). Se lasa la fiert iar legumele taiate fin se trag la tigaie si se vor adauga peste orez si se va la da cuptor 15-20 minute(pana este facut, trebuie sa fie al-dente), iar aproape de sfarsit adaugam si parmezanul.

Piureul de spanac - daca spanacul este congelat - se va pune in putina apa pentru a se dezgheta, dupa care se pune la fiert. Cand este gata, se ia de pe foc, se  scurge de apa si se  toaca foarte fin, dupa care vom pune o tigaie pe foc in care adaugam un cubulet de unt si putin ulei de masline, cand untul este aproape topit se adauga catelul de usturoi pisat foarte fin si spanacul, se condimenteaza si se  soteaza in unt, dupa care se ia de pe foc si se lasa in asteptare, daca dorim sa fie si mai fin putem sa il mai blendam putin.

Luam rosii cherry si le crestam dupa care le tragem cateva secunde la tigaie in ulei de masline. Separat luam 4 spagetti pe care le prajim si care ne vor ajuta in montarea preparatului nostru.

Trecem la montarea preparatului ca in imaginea alaturata, luam un cerc de metal in care vom pune primul strat din piure-ul de spanac, venim cu stratul doi de orez, dupa care venim cu o rondea de piept de pui, venim cu sustinerea betelor de spaghetti rupte mai marunt Care vor sta in spatele celor doua rosii cherry si vor sustine a doua rondea de carne peste care vine atasata o rosie cherry.

Vom decora cu picaturi de acetto balsamico si deasemeni vom aseza in varful rosiei cherry un sticks din spanac iar pe marginea farfuriei vom desena cu dressing de spanac.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Rapsodie de Primavara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume cu piept de pui