O friptura de rata frageda si foarte aromata
Am spalat bine carnea de rata si am sters-o cu hartie absorbanta.
Am crestat usor pielea de pe carne, am asezat carnea intr-o farfurie si am stropit-o cu zeama stoarsa de la lamaia taiata in patru. Zeama de lamaie are rolul de la fragezi carnea si de a echilibra grasimea.
Intr-o tava cu putin ulei am asezat cartofii curatati, spalati si taiati pe jumatate.
Am presarat putina sare, rozmarin si 2-3 crengute de cimbru.
Peste cartofi asezam carnea, o condimentam cu sare si piper.
Cateii de usturoi ii taiem pe jumatate si ii introducem in crestaturile din pielea de pe pulpe si piept..
Presaram deaspura rozmarin si crengute de cimbru.Am pus in tava si cojile de lamaie ramase.
Am turnat 2 cani de apa calda in tava (fara sa ajunga la carnea de rata) si am acoperit-o cu folie de aluminiu.
Am bagat tava la cuptor si am lasat-o aproximativ o ora si jumatate la foc potrivit.
Din cand in cand am stropit carnea si cartofii cu sosul din tava.
Dupa o ora am indepartat folia de aluminiu, am taiat ceapa verde si am presarat deasupra si am mai lasat la cuptor aproximativ 30 de minute pana s-a rumenit frumos carnea. Cartofii s-au copt in grasimea de la rata iar carnea s-a patruns bine si crocanta deasupra.
Dupa ce am oprit cuptorul, am presarat patrunjel taiat marunt deasupra.
Pofta buna!