Reteta de budinca de cartofi cu branza si smantana, gratinata si delicioasa

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 30 Iun 2013 | 90232 vizualizari

 

Reteta de budinca de cartofi cu branza si smantana, gratinata si delicioasa este foarte buna servita si simpla, alaturi de rosii proaspete si ca garnitura la friptura.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta de budinca de cartofi cu branza si smantana, gratinata si delicioasa

  • 1 kg cartofi
  • 2 oua
  • 200 gr branza telemea mixta(vaca + oaie)
  • 4 linguri smantana
  • 1 legatura marar
  • rozmarin
  • sare
  • apa
  • 50 gr unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de budinca de cartofi cu branza si smantana, gratinata si delicioasa:

Preparare Reteta de budinca de cartofi cu branza si smantana, gratinata si delicioasa

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in patru.

Ii punem la fiert in apa cat sa fie acoperiti, cu sare, pentru 20 minute.

Mararul il tocam marunt.

Branza o sfaramam cu furculita si o amestecam cu o parte din mararul tocat.

Batem ouale si le amestecam cu smantana si restul de marar tocat. 

Cand se fierb cartofii, ii scurgem si ii punem intr-o forma termorezistenta unsa cu unt.

Punem branza peste cartofi si amestecam usor, apoi punem deasupra ouale batute cu smantana si marar si dam la cuptor pentru 20 minute la 180 grade, pana se formeaza o crusta frumoasa.

Pot fi serviti atat calzi cat si reci. 

Poti incerca si reteta de Cartofi gratinati, o reteta gustoasa si spornica Noua ne plac la fel de mult  si acesti Cartofi frantuzesti

Recomandam si Cartofi la Cuptor cu Sos de Smantana

TIPS-URI

1

Daca branza este prea tare se poate pune si cubulete de unt printre cartofi, sau mai multa smantana pentru a nu iesi prea uscata budinca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de budinca de cartofi cu branza si smantana, gratinata si delicioasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte Black

- 400 lei
1399.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (55)

Retete cu Margareta Cismasiu 1

22.01.2015, 15:41

MINUNATA

VictorAvram 1

24.10.2017, 19:53

Unde plm fierbi tu cartofii doar 20 de min ratatule ca ies cruzi?.

Merisor 1

24.10.2017, 21:29

VictorAvram, ai citit rețeta? Cartofii mai stau și la cuptor 20 de minute. Nu trebuie să îi fierbi până se zobesc. Mulțumesc pentru compliment!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

ieri la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 26.09 la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 25.09 la 11:08

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]