Reteta de chifle cu lapte ii apartine Ginei Bradea si ca sa vezi si sa nu crezi n-am modificat nimic, ma rog am scapat un pic mai multa sare :)))))) Foarte gustoase si satioase.
Ingredientele sunt urmatoarele: faina, oua, lapte, drojdie, sare, ulei de masline.
Ingredientele pentru Reteta de chifle cu lapte
Iata cum se prepara Reteta de chifle cu lapte
Intr-un castron incapator am cernut faina. Separat am amestecat drojdia cu zaharul si 2 linguri de faina si am diluat cu 1 cescuta de apa calduta. Am lasat sa creasca maiaua cca 10-15 min. Peste faina din castron am presarat sarea, am facut o adancitura in mijloc, am adaugat maiaua crescuta, oul si 1 cana de lapte calduta, am inceput sa amestec bine, aducand faina de pe margini, am turnat si restul de lapte, putin cate putin si m-am apucat de framantat ,am adaugat si uleiul si am continuat sa framant pana am obtinut un aluat nelipicios. Am uns castronul cu ulei, am asezat aluatul, l-am acoperit cu un prosop si l-am lasat la crescut cca 1 ora la loc caldut. Dupa ce a crescut am scos aluatul din castron si l-am impartit in 20 de bilute aproximativ egale, le-am lasat la crescut cca 20 min, apoi le-am crestat cu un cutit ascutit, le-am uns cu ou amestecat cu lapte si am presarat mac. Am dat prima tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 30 min sau pana au inceput sa se rumeneasca frumos ( sub tava am pus un ibric cu apa, sa nu se arda chiflele pe fund, asta la cuptor pe gaz). Am procedat la fel si cu a doua tava. Nu va povestesc cat de frumos mirosea in bucatarie, va las pe voi sa simtiti mirosul dupa ce va apucati sa le faceti, pe ele domnisoarele chifle. Sa aveti pofta !
Vezi si reteta de Painici umplute.