Reteta de preparare a papanasilor

de Raisha in Dulciuri, 24 Ian 2015 | 3666 vizualizari

 

 Reteta de preparare a papanasilor

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • - 500 g branza de vaci
  • - 2 oua
  • - 100 g zahar
  • - 1 esenta de vanilie
  • - coaja de portocala/ lamaie
  • - 200 g faina
  • - praf de copt 1 lingurita
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor:

Reteta de preparare a papanasilor

Intr-un vas se pune branza de vaci care se va amesteca cu ouala pana ce acestea se incorporeaza bine. Se adauga deasupra zaharul si se continua amestecul. Se adauga esenta de vanilie si coaja de portocala. Dupa aceea se adauga faina cate putin si praful de copt. Cu o lingura se va amesteca repede toata compozitia. Trebuie sa obtinem un aluat lipicios si moale. Astfel papanasii nostri vor fi fragezi si pufosi.

Dupa ce terminam de format aluatul il modelam sub forma de bile pe care apoi le aplatizam si le dam prin faina putin pentru a nu se prinde de tigaie. Le prajim in ulei incins la foc mic avand grija ca ei sa nu se arda.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Aluatul trebuie sa fie moale si usor lipicios

2

Din aceasta cantitate mi-au iesit 11 papanasi

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budincă de melcişori cu brânză de vaci