Reteta de sirop-nectar de zmeura ( reteta cu nr 999 de dulcegarii)

de Constelatialeu in Sirop / Compot, 6 Iul 2023 | 4847 vizualizari

 

Anul asta m-am rasfatat din plin cu zmeurica, a fost darnica, mi-a soptit ca m-a rasplatit ca am avut grija de ea. Pe langa dulceturi, piureuri, bagat la congelator pentru viitoare prajituri, am zis sa fac si niste sirop, un fel de sirop nectar. Am ales sa dau prin sita zmeura fiarta si sa folosesc la maxim siropul si pulpa fara samburi din zmeura.
Pentru Reteta de sirop-nectar de zmeura sunt necesare ingredientele: zmeura, zahar si apa.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de sirop-nectar de zmeura ( reteta cu nr 999 de dulcegarii)
  • cca 3,5 Kg zmeura
  • 2 kg zahar
  • apa cat sa depaseasca de un deget zmeura din cratita + 300 ml
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de sirop-nectar de zmeura ( reteta cu nr 999 de dulcegarii):

Iata cum se prepara Reteta de sirop-nectar de zmeura ( reteta cu nr 999 de dulcegarii)

Partea cea mai obositoare a fost culesul zmeurei, mai ales ca am cules-o dupa o ploaie torentiala, cine zice ca e scumpa zmeura pe piata habar nu are cum e sa o ingrijesti si sa o culegi.Dupa ce am cules zmeura ( n-am mai spalat-o ca era deja spalata d ela ploaie) am pus-o intr-o oala, am pus apa cat sa treaca de un deget peste zmeura. Am pus oala pe foc si am lasat-o s ate-a in 2-3 clocote, apoi am lasat sa se raceasca. Dupa ce s-a racit am bagat blenderul si am pasat bine zmeura, apoi am trecut-o printr-o sita deasa ( un fel de munca de sisif dar cu finalizare). Peste amestecul obtinut  ( 2,8 Kg ) am pus 2 kg de zahar si inca 300 ml apa rece si am pus sa fiarba, la inceput la foc iute, apoi la foc domol, din cand in cand am incercat sa vad cam cat de mult s-a legat , pe o farfurioara am luat din amestecul de pe foc si am lasat sa se raceasca. Aici fiecare lasa sa scada cam cat vrea de mult sau de putin, e la alegere. Eu l-am scazut un pic mai mult, de aceea am zis ca e un fel de sirop nectar. Am avut grija sa adun spuma formata, sa ramana un sirop curat. Cand am considerat ca e suficient de legat pentru pretentiile mele, l-am turnat in sticle bine spalate si uscate, am strans bine capacele si am invelit sticlete intr-un pled, am lasat sa se raceasca pana a doua zi, apoi le-am depozitat in beci si urmeaza sa ne delectam cu un sirop cu gheata numai bun sa mai tempereze canicula asta.

Vezi si reteta de Sirop de visine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de sirop-nectar de zmeura ( reteta cu nr 999 de dulcegarii)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sirop de trandafiri