Reteta delicioasa de Pulpa de curcan marinata, la cuptor
O fripturica ideala pentru masa de pranz de duminica sau pentru orice alta zi a saptamanii.
Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de: pulpa de curcan, vin alb, miere, sos de soia, sos chili, lamaie
Ingrediente pentru Reteta delicioasa de Pulpa de curcan marinata, la cuptor:
Cum se prepara Reteta delicioasa de Pulpa de curcan marinata, la cuptor:
Dezosam pulpa de curcan, indepartam pielita, o spalam si apoi o lasam la scurs sau o stergem cu un prosop absorbant. Condimentam dupa gust cu sare si piper si apoi asezam pulpa intr-un vas.
Intr-un bol punem mierea, sosul de soia, sosul de chili, uleiul de masline, zeama de lamaie, foile de dafin si boabele de piper. Amestecam bine si turnam acest sos in vasul in care am asezat pulpa de curcan. Acoperim vasul cu o folie de aluminiu si il dam la frigider pentru 5-6 ore avand grija ca din cand in cand sa mai intoarcem carnea de pe o parte pe alta. Scoatem pulpa din marinata o asezam intr-o tava, o condimentam cu rozmarin si turnam marinata peste ea. Mai adaugam un pahar cu vin apoi acoperim tava cu o folie de aluminiu si dam la cuptor circa 30-40 min. dupa care indepartam cu grija folia de aluminiu si mai tinem la cuptor pana cand carnea este bine facuta si rumena. Avem grija ca din cand in cand sa mai stropim carnea cu sosul din tava.
Scoatem apoi tava din cuptor, lasam sa se racoreasca putin, scoatem pulpa de curcan pe un platou, o taiem felii potrivite si apoi servim alaturi de o Garnitura de cartofi si o salata. Noi am avut drept garnitura Chiftelute din cartofi
Va invit la masa si va spun pofta buna!
Va recomandam si reteta Pulpa de Curcan cu Sos de Ciuperci si Rosii