Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 27 Ian 2025 | 1926 vizualizari

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

       

       
      Din aluatul de casă pregătit, Andra Mihail a copt două turte grozave umplute cu cașcaval. Se pot servi atât calde, cât și reci alături de un iaurt. Pentru Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor, sunt necesare câteva ingrediente: făină, drojdie, cașcaval, ouă.
       
       

       

      INGREDIENTE

      • Ingrediente Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor:
      • aluat:
      • 400 g făină de grâu
      • 5 g drojdie uscată
      • 1 linguriță sare
      • 1 linguriță zahăr
      • 25 ml ulei
      • 200-250 ml apă călduță
      • 1 lg oțet
      • Umplutură:
      • 150-200 g cașcaval
      • Pentru uns:
      • 2 gălbenușuri
      • semințe de susan
      Portii: 2
      Timp de preparare: sub 90 minute

      MOD DE PREPARARE RETETA Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor:

      Cum se prepara Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor:

       Pune făina în bolul robotului, adaugă drojdia uscată și amestecă ușor. 

      Pune sarea, zahărul, apoi adaugă apă călduță, oțetul și puțin ulei.

      Începe frământarea de la o viteză mică, apoi, pe măsură ce se omogenizează ingredientele, poți mări viteza. Încorporează și restul de ulei, apoi acoperă bolul cu folie alimentară și lasă aluatul la dospit până își dublează volumul.

      Rade cașcavalul. Amestecă bine într-un bol cele două gălbenușuri.

      Scoate apoi aluatul dospit pe un blat de lucru înfăinat și împarte-l în două jumătăți. Întinde fiecare parte și așază în mijloc cascaval ras, apoi adună marginile aluatului și presează ușor plăcinta obținută. Mai trece cu sucitorul peste plăcintă formată ca să o aplatizezi, apoi asaz-o în tava tapetată cu hârtie de copt. Procedează la fel și cu cealaltă parte de aluat.

      Unge turtele cu gălbenuș bătut și presează ușor aluatul cu degetele. Presară semințe de susan.

      Coace turtele cu cașcaval în cuptorul preîncălzit la 180 grade C, pentru 30-40 minute sau până se rumenesc frumos.

      După coacere, scoate tava din cuptor și lasă turtele puțin la răcit. Servește-le alături de o sana sau după bunul plac. Sunt grozave!

       Din acest aluat, poți pregăti Cornuri cu gemPoale-n brau sau Placinta cu mere.

      Poți folosi acest aluat și pentru preparate de post.

      Daca ti-a placut reteta noastra "Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
      Cele mai

      Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

      Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

      pe 11.04 la 09:43

      Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

      pe 10.04 la 18:06

      Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

      pe 10.04 la 10:56

      Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

      pe 09.04 la 08:39

      Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

      pe 09.04 la 08:34

      La Multi Ani,
      Sărbătoriților de astăzi

      TOP
      utilizatori

      Valclaudia

      1200 puncte

      oanapl

      1155 puncte

      Rocsi

      248 puncte

      Gherca Daniela

      205 puncte

      mena29

      100 puncte

      CONTACT

      Contact

      Bucataras.ro
      hello@bucataras.ro

      RETETA RECOMANDATA
      Turte cu branza fondue