Rosii decojite in suc propriu

de Andra_Constantinescu in Conserve, 11 Aug 2015 | 8312 vizualizari

 

Rosiile intregi sunt bune pentru prepararea mancarurilor, mai ales iarna, asa ca in loc sa mai cumpar gata facute, am preferat sa culeg din gradina si sa conserv propriile rosii.

 

INGREDIENTE

  • 4,5 kg rosii cu forma alungita.
  • Pentru un borcan de 800 g:
  • o lingurita cu varf de sare grunjoasa;
  • doua linguri cu varf de zahar.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii decojite in suc propriu:

Se pune o oala cu apa la fiert.

Se iau coditele de la rosii, apoi se spala si se baga in apa clocotita timp de 2-3 minute. Cu ajutorul unei palete se iau rosiile din oala, se scurg, se lasa sa se racoreasca, apoi se decojesc, punandu-le imediat in borcane. Dupa aceea, se adauga zaharul si sarea peste ele si se pun capacele la borcane. 

Intr-o cratita se pune un prosop, apoi se aseaza borcanele si se umple cratita cu apa rece. Se fierb borcanele timp de 40-50 de minute, se lasa la racit in cratita cu apa, apoi se pot depozita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii decojite in suc propriu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Rahela Velicu 1

01.08.2018, 09:36

Va in borcane zeama, s-a lasat de la rosii? Vreau sa fac si eu

Andra_Constantinescu 1

01.08.2018, 10:03

Da, Rahela, e zeama de la rosii. Sa faci ca sunt foarte bune.

Rahela Velicu 1

01.08.2018, 12:18

Merci mult, saptamana asta am in plan

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]