Rulada apertiv cu crema de branza albastra si sunca

de Mitinita in Aperitive / Garnituri, 10 Oct 2014 | 8386 vizualizari

 

Pentru reteta cu nr 700, v-am adus o rulada eleganta, dar care este usor de preparat. Sa ne auzim cu bine si la 1000

 

INGREDIENTE

  • Pentru rulada:
  • 2 legături pătrunjel proaspăt,
  • 4 oua
  • 1 vârf de cuţit cu sare,
  • 100 g smântână,
  • 1 vârf de cuţit cu piper negru,
  • 80 g făină,
  • 1 linguriță rasă de
  • Praf de copt cu Șofran Dr.Oetker,
  • 20 g amidon din porumb Gustin
  • Dr.Oetker.
  • Pentru umplutură:
  • 70 g brânză albastră
  • 200 g smântână,
  • 250 g brânză de vaci proaspătă,
  • 1 vârf de linguriţă de muştar,
  • 25 g verdeaţă - am folosit marar si patrunjel
  • 1 vârf de cuţit cu sare,
  • 1 vârf de cuţit cu piper negru,
  • 4 felii de sunca sau bacon
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada apertiv cu crema de branza albastra si sunca:

Se separa ouale si  se bat spumă albuşurile cu sare, folosind mixerul electric la treapta medie de viteză. Gălbenusurile se amestecă cu smântâna şi cu piperul. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi amidonul. Compoziţia se încorporează în albuşul spumă, apoi totul se întinde în tava tapetată cu hârtie de copt. Se presară deasupra frunzele de pătrunjel, apoi se coace în cuptorul preîncălzit la foc mediu circa 10 minute.

Aluatul copt se asează cu susul în jos pe o bucata de hartie de copt sau prosop de bucatarie. Se ruleaza cu tot cu hartie,se lasa sa stea putin asa,apoi se desface si se lasa sa seraceasca. Astfel,va fi mai usor de rulat cu umplutura.

Pentru prepararea umpluturii se amestecă smântâna cu brânza de vaci, brânza albastra, muştarul și verdeata. Se condimentează cu sare şi piper. Se întinde amestecul de brânză în asa fel încât grosimea compoziției să fi e mai mică spre margini. Se întind apoi feliile de suncă si se rulează longitudinal. Se lasă în repaus aproximativ 1 oră, în frigider.

Înainte de servire, rulada se taie felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada apertiv cu crema de branza albastra si sunca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]