Rulada cu crema de ciocolata cu menta

de Miha in Prajituri, 13 Sep 2010 | 8378 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru rulada:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri Nesquik
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 100 g ciocolata cu crema de menta
  • 150 ml frisca lichida
  • Pentru decor:
  • 100 ml frisca lichida batuta
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de ciocolata cu menta:

Crema:

Ciocolata o topim impreuna cu frisca lichida, la foc mic sau pe baine marine. Se aduce pana la punctul de fierbere, se da deoprate de pe foc si se omogenizeaza. Se da la frigider pana se raceste complet si incepe sa se intareasca.

Rulada:

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare, ca pentru bezea, cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Galbenusurile le frecam bine cu cele 2 linguri de ulei si le adaugam peste spuma de albusuri. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt si Nesquik-ul. Se omogenizeaza, amestecand usor.

Aluatul se toarna intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, pana incepe sa se desprinda usor de pe margini, in jur de 15 minute.

Se rastoarna blatul pe o alta bucata de hartie de copt presarata cu zahar tos si se ruleaza cu atentie. Se lasa cateva minute, pana se racoreste putin. Se desfasoara, se unge cu crema in strat uniform si se ruleaza din nou. Se pune pe un platou si se da la frigider, pentru cel putin 1 ora.

Se orneaza cu frisca si se portioneaza dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de ciocolata cu menta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu fructe