Rulada de carne cu legume, in cetina de brad

de _Alina_ in Aperitive / Garnituri, 19 Feb 2014 | 4522 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g muschi de manzat
  • 400 ml vin alb dulce
  • 1 lgt sare
  • 1 lgt zahar
  • ½ lgt boia dulce
  • 1 lgt zahar
  • Umplutura
  • 150 g mazare verde Bonduelle
  • 250 g cascaval razuit
  • 100 g morcov curatat
  • 1 ou mic
  • 1 lgt ierburi de Provence
  • 15 g quinoa expandat (optional)
  • ¼ lgt sare
  • ¼ lgt piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de carne cu legume, in cetina de brad:

1. Amestecam sarea cu zaharul si cu boiaua de ardei si ungem muschiul cu acest amestec. Il punem intr-un vas si-l dam la frigider pentru o zi.

2. A doua zi acoperim muschiul cu vin alb, punem o folie alimentara si il bagam din nou la frigider pentru 5-7 zile.

3. Scoatem muschiul din vin, il uscam cu un servet de hartie, il taiem astfel incat sa obtinem o suprafata cat mai mare.

4. Punem carnea intre doua folii alimentare si o batem foarte bine cu un ciocan pentru snitele.

5. Taiem morcovul fasii, pe care le oparim 5 minute.

6. Cascavalul il amestecam cu ierburile de Provence, sare si piper.

7. Intindem 1/3 din cantitatea de cascaval pe carnea batuta.

8. Punem fasiile de morcov.

9. Batem oul si incorporam in el mazarea bine scursa, quinoa si 1/3 din cascavalul razuit apoi punem totul peste fasiile de morcov, iar desasupra punem cascavalul ramas.

10. Rulam cu grija carnea, o legam bine, apoi o invelim in cetina de brad si o legam din nou.

11. Punem rulada intr-o tava, pe un gratar. Punem apa in tava, dar sa fie sub nivelul gratarului, si o acoperim cu folie de aluminiu.

12. Introducem in cuptorul preincalzit la 190C pentru o ora, o ora si 10 min.

13. Scoatem din cuptor, lasam la racit complet, scoatem cetina si apoi bagam rulada in frigider pana in momentul servirii. 

S-aveti pofta!  

TIPS-URI

1

Colectati cetina de brad dintr-un loc lipsit de poluare si spalati-o extrem de bine inainte de utilizare.

2

Puteti sa o afumati daca aveti aceasta posibilitate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de carne cu legume, in cetina de brad" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

_Alina_ 1

20.02.2014, 10:51

Multumesc pentru aprecieri, dragilor!

Sylvia 1

20.02.2014, 13:19

super !

laura_n 1

21.02.2014, 14:49

senzationala rulada asta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Beef Wellington