Pieptul de pui se spala, se taie in doua si se curata de eventuale pielite. Fiecare jumatate se fileteaza in trei astfel incat sa ramana o bucata compacta. Dupa filetare se bate cu ciocanul de snitele rezultand doua snitele destul de compacte (se pot completa cu bucatele de carne care se bat putin cu ciocanul). Aceste doua bucati rezultate se condimenteaza cu sare, piper si cuisoare si se aseaza una langa alta, suprapunandu-le circa 2 mm, pe o folie de aluminiu pe care s-a presarat boaiua de ardei si usturoiul.
Ciupercile se curata, se spala si se taie lamele. Ardeiul se spala, curata si taie fideluta. Spanacul se opareste si se scurge. Usturoiul se curata si se zdrobeste. Ficateii se curata, se spala si se scurg. Cascavalul se da pe razatoare.
Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline si se pun pe rand ficateii, ardeiul si ciupercile. Se soteaza 2-3 min dupa care se stinge cu vin. Se adauga verdeturile, sare, piper si se lasa acoperit pe foc inca vreo 5 minute. Se ia de pe foc si se lasa la racit.
Pe pieptul de pui se aseaza un strat de spanac, pe urma se pun 2/3 din cascaval. Pe o margine lunga se pune un rand de compozitie de ficatei peste care se presara restul de cascaval. Se ruleaza folosindu-va de folia de aluminiu.
Rulada obtinuta se pune intr-un vas in care s-a turnat putina apa. Se baga vasul la cuptorul incins la 200 grade pentru 40 min.
Se scoate din cuptor, se lasa la racit si se feliaza.