Rulada simpla cu gem de prune

de Ramonaa in Prajituri, 12 Ian 2015 | 4297 vizualizari

 

Prima mea rulada a esit super bunaaaa

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 liguri de faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • gem de prune
  • nuca de cocos
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada simpla cu gem de prune:

Se separa galbenusurile de albusuri. Apoi se bat albusurile, turnand treptat zaharul si zaharul vanilat, pana cand devin spuma. Se adauga galbeunusurile, pe rand, amestecand. Apoi se adauga faina, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Apoi se toarna aluatul obtinut in tava si se baga la cuptor, la 180 de grade, timp de 10 minute.

Dupa expirarea timpului, se rastoarna blatul pe un prosop putin umed. Se indeparteaza hartia de copt si se mai pune inca un prosop peste blat. Se lasa deoparte timp de 30 de minute, apoi se indeparteaza prosopul si se unge blatul cu gem. Se ruleaza blatul, se impacheteaza intr-o foaie de aluminiu si se baga la frigider pentru 2 ore.

Pentru decor am folosit nuca de cocos

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada simpla cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Ramonaa 1

13.01.2015, 13:28

E pentru tota lumea

raluca95 1

19.06.2015, 21:50

Ce buna

Gicuta 1

30.06.2015, 15:23

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu dulceata de gutui si glazura de cacao