Se taie muschiul ca pentru rulada si I se da forma unui dreptunghi indepartandu-se de pe margini carnea in plus. Se bate putin carnea, se condimenteaza putin si se aseaza peste ea boabele de mazare, gogosarul taiat fasii sau cubulete, morcovul julien, ciupercile felii si castraveciorii intregi daca sunt micuti. Se ruleaza bine carnea si se leaga cu sfoara de bucatarie sau se fixeaza cu scobitori. Se unge cu ulei de masline si se condimenteaza si pe exterior. Se aseaza pe o folie de aluminiu si se infasoara bine. Se pune intr-un vas de yena si se da la cuptor cu putina apa si vin vreo 45 minute. Dupa aceea se desface si se scoate folia si se mai lasa rulada la rumenit in cuptor inca 20 minute. Se pun doua cantitati de apa la o cantitate de orez (in cazul nostru doua pahare). Se pune apa la fiert. Cand da in clocot se adauga orezul spalat si scurs impreuna cu un varf de cutit de curry si putina sare. Se acopera cu o folie de aluminiu si un capac. Se tine 15 minute la foc minim dupa care se ia capacul si se mai tine doar cu folia inca 10 minute. Se ia si folia dupa cele 10 minute. Se caleste ceapa taiata marunt dupa care se adauga pe rand legumele: morcovul si apoi ardeiul taiate cuburi si la sfarsit mazarea calindu-se dupa fiecare. La sfarsit se adauga orezul fiert si se mai caleste putin. Se serveste rulada cu garniture de orez.