Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 12 Dec 2025 | 261 vizualizari

 

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos
  • 2 foi aluat de foitaj
  • 4 cepe roșii
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 30 g unt
  • 2 linguriță zahăr brun
  • 400 g brânză Camembert
  • 100 g miez de nucă
  • 1 ou
  • parmezan pentru finisat
  • sare și piper
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos:

Cum se prepara aceste Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos:

Curăță și feliază subțire ceapa. 

Pune untul și puțin ulei de măsline într-o tigaie mare, apoi rumenește ceapa. După ce s-a înmuiat și a căpătat crustă, condimentează cu sare și piper. Spre final, adaugă zahărul și lasă ceapa până se caramelizează. Oprește focul și lasă la temperat.

Feliază subțire brânza.

Întinde fiecare foaie de aluat foitaj. Pune pe fiecare un strat egal de ceapă, nuci mărunțite și felii de brânză. Rulează strâns totul, apoi taie porții potrivite și așază-le în tava de copt. Unge rulourile cu ou bătut, apoi presară parmezan ras.

Coace rulourile cu ceapă în cuptorul preîncălzit, la 190 grade C, pentru aproximativ 35 de minute sau până se rumenesc frumos.

După coacere, scoate tava din cuptor.

 


Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos" nu uita sa-i faci un review.