Rulouri umplute cu crema fiarta

de Constelatialeu in Prajituri, 13 Feb 2014 | 23937 vizualizari

 

Tot eu,aia care copiaza,Copiatoarea,de data asta am intrat la Merisor in gradina si m-am ales cu niste rulouri....am mai modificat eu pe la crema,una,alta,dar nu mult......

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 1 pachet unt
  • 2 linguri untura
  • 2 linguri zahar
  • 2 oua
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 1 varf de lingurita cu bicarbonat
  • 250 ml lapte
  • cca 700 g faina ( aici e in functie de tipul de faina,plusati sau scadeti)
  • Crema
  • 1 litru lapte
  • 5 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri amidon alimentar ( faina era in reteta originala)
  • 1 plic finesse orange de la Dr.Oetker
  • 1/2 pachet unt
Portii: 64
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri umplute cu crema fiarta:

Aluat:

Intr-un castron punem faina, drojdia si bicarbonatul si amestecam. Topim untul si untura si le lasam sa se raceasca putin, timp in care amestecam ouale cu zaharul, apoi adaugam untul topit si amestecam ca la maioneza. Peste acest amestecam punem faina si laptele caldut si omogenizam pana se formeaza un aluat elastic, bun de intins. Lasam la rece 30 minute, dupa care intindem o foaie subtire din care taiem fasii lungi de cca 15 cm. Fiecare fasie o infasuram pe forma de rulou, eu am 16 forme. Dupa ce am format rulourile le asezam in tava - mi-a facut cineva pornind de la ideea mamei, o tabla in care a sudat niste cuie, tabla e la dimensiunea tavii de aragaz - am asezat rulourile pe acele cuie si am bagat tava la cuptorul preincalzit, le-am scos cand au inceput sa se rumeneasca. N-am cronometrat cat le-am tinul, difera de la cuptor la cuptor. Am procedat la fel pana am terminat toata coca. Mi-au iesit cca 64 bucati, nu prea au iesit la fel, ca n-am stat sa masor fasiile, unele sunt mai mici, altele mai mari.....nu excelez la capitolul rabdare....

Crema:

Ouale le-am frecat cu zaharul, am adaugat amidonul, coaja de portocala si am inceput sa diluez cu lapte. Am pus cratita pe foc la foc mediu si am amestecat incontinuu, pana s-a ingrosat. Am tras cratita de pe foc, am adaugat untul si l-am incorporat bine, am lasat sa se racoreasca crema si la final am adaugat albusurile batute spuma tare.

Am pus crema intr-un posh si am umplut rulourile, le-am pudrat cu zahar si decorat cu aschii de ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri umplute cu crema fiarta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Merisor 1

13.02.2014, 22:29

Copiatoareo, ce rulouri bune ai facut! ))

Merisor 1

13.02.2014, 22:30

Am uitat sa spun ca imi plac formele finale, coapte )))0

Constelatialeu 1

14.02.2014, 06:16

Merisoara bag de seama ca ai tare multa imaginatie...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu crema de vanilie