Salata cu somon si sos de portocale

de Bucataras in Salate, 27 Apr 2009 | 8090 vizualizari

 

Va propun o salata cu somon, care are o fantastica valoare nutritiva si face parte din categoria alimentelor care nu ar trebui sa lipseasca de pe masa noastra.este foarte sanatos datorita continutului bogat de acizi omega-3, care previn si combat bolilile cardio-vasculare, spunea doamna profesoara Maria Vekas, autoarea retetei. Dinsa a cistigat o carte din Bucataria rapida la concursul bucatarasilor, iar reteta a fost vedeta in cadrul seminarului LallaCooking.

 

INGREDIENTE

  • 200ml.suc de portocale
  • 4 linguri ulei de rapita
  • 1 lingura miere poliflora
  • 300g.somon afumat
  • 100g.salata  verde
  • 100g.salata creata
  • 2 lingurite piper rosu zdrobit
  • sare
  • coaja de la o portocala taiata fasii subtiri
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu somon si sos de portocale:

1.Sucul de portocale se pune la fiert cca. 8 minute, apoi se lasa sa se raceasca.Apoi, se amesteca cu uleiul, mierea, otetul si sarea.
2.Somonul se taie in bucati egale ,pe care le asezam de jur imprejurul  unui platou.Cele doua feluri de salata se spala , se scurg de apa si se aseaza in mijlocul platoului.
3.Piperul rosu zdrobit se presara peste somon si pe marginea platoului.Sosul se
toarna peste somon si salata si preparatul se garniseste cu coaja de portocala.Se serveste cu un vin alb sec.(timp de preparare:15')
POFTA BUNA!
 
Toate cele bune,
Prof.Vekas Maria-Rodica

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Salata castigatoare a fost preparata de bucatarul Restaurantului Sangria, la seminarul din aprilie 2009. Iata si cateva imagini din momentul prepararii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu somon si sos de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Bucataras 1

29.04.2009, 23:06

Da, Catalin a filmat azi momentul prepararii. F tare

Roda 1

30.04.2009, 10:15

Felicitari domnului bucatar de la restaurantul Sangria pentru prepararea salatei mele.Imi place aranjamentul dansului, eu , de obicei, asez pe marginea farfuriei somonul si in "cuib" asez restul de ingrediente.Multumesc pentru aceasta oportunitate.

AnyCostescu 1

07.02.2013, 15:11

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu banane și ciocolată - Deliciu pufos și aromat

ieri la 09:14

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

pe 12.05 la 20:55

Tartă cu caise

pe 12.05 la 20:45

Clătită XXL cu fulgi de ovăz

pe 12.05 la 20:32

Pâine de casă cu semințe - Rețeta ușoară, fără frământare

pe 12.05 la 09:25

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata Niçoise cu Somon