Salata de conopida cu iaurt

de Sidy in Salate, 19 Oct 2012 | 10429 vizualizari

 

Conopida este considerata un bun aliment anticangerigen, detoxifiant al organismului.
Consumul acestei legume de cel putin trei ori pe saptamana previne anemia si regleaza tensiunea arteriala. Ea este recomandata persoanelor care vor sa slabeasca.
Salata de conopida este un deliciu culinar fiind foarte gustoasa si sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida
  • 2 linguri maioneza de casa(optional)
  • 200 ml iaurt degresat
  • 2-3 catei usturoi
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de conopida cu iaurt:

Conopida o desfacem in buchetele si o punem la fiert in apa cu sare 10-15 minute. Se scurge de zeamă şi se lasă să se răcească.

Se face o maioneza din doua galbenusuri( unul fiert si unul crud) amestecate cu o lingurita de mustar si cu uleiul.

Adaugam doua linguri de maioneza la iaurt si amestecam. Asezonam sosul format.

Usturoiul il cutatam si il pisam apoi il adaugam impreuna cu patrunjelul tocat la sosul format.

Conopida fiarta o tocam marunt apoi o amestecam cu sosul si dam la rece. Mai tarziu dupa ce s-au patruns toate condimentele, gustam si daca e cazul asezonam.

Punem salata intr-un bol si o ornam.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Servim salata alaturi de painea proaspat scoasa din cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de conopida cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de conopida cu maioneza, usturoi si marar verde