Salata de icre

de Dya Daniela Andrei in Salate, 23 Feb 2011 | 11404 vizualizari

 

Inainte de a pregati aceasta salata citisem pe internet ca in compozitia acesteia se include si miezul de paine sau grisul inmuiat in lapte. Eu nu l-am folosit niciodata intrucat am considerat ca ia din gustul de icre si i se pierde savoarea.

 

INGREDIENTE

  • 50 gr icre de peste (crap sau caras)
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 3 linguri apa minerala
  • ulei (cca 300-350 ml ulei)
  • 1 ceapa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de icre:

Icrele curatate, spalate bine si scurse de apa (intr-o strecuratoare) se amesteca cu sare si se tin la rece pentru 24 de ore. Asezam icrele intr-un castron, adaugam ulei, treptat (ca si la maioneza) si amestecam continuu cu o lingura de lemn Cand icrele se inmultesc si capata consistenta (stau pe lingura) adaugam apa minerala si sucul de lamaie omogenizand compozitia.

Optional putem da ceapa pe razatoare si o incorporam in salata de icre. Se pot decora cu masline verzi, patrunjel sau ceapa.

Pofta buna!


TIPS-URI

1

Apa minerala face salata mai spumoasa.

2

Sucul de lamaie albeste icrele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de icre" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini tarte cu cremă de iaurt și afine - Rapide și delicioase

ieri la 07:46

Bomboane Tiramisu - Delicii rapide și savuroase

pe 19.11 la 07:37

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

pe 18.11 la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]