Poate parea o salata banala dar este o optiune in zilele de post cu dezlegare la peste, in serile din mijlocul saptamanii cand venim infometati de la serviciu si chiar pe timp de vara cand vrem ceva usor si la indemana. Am sa va prezint reteta care este cat se poate de usoara si poate fi imbogatita cu ce vreti dumneavoastra :-) !
Fierbem pastele pentru cca 8 – 10 minute (sau conform instructiunilor de pe ambalaj, mai putin daca le vrem al dente), apoi tragem craticioara de pe foc, le acoperim cu un capac 1 minut apoi le spalam intr-un jet de apa rece. Intotdeauna pastele pentru salate se spala cu apa rece, cele care se prepara cu sos sau carne nu se spala.
Punem pastele intr-un castron incapator, tocam patrunjelul verde, ceapa, adaugam tonul maruntit, maioneza, sarea si piperul (un praf de sare si un varf de cutit piper) si amestecam. la sfarsim gustam, apoi , daca mai vrem, putem adauga sucul de lamaie, in general maioneza este acrisoara, dar depinde de gustul fiecaruia, eu adaug itotdeauna si suc de lamaie.
Daca vreti si daca aveti in casa, puteti pune masline, ca merg foarte bine cu pestele, si chiar boabe de porumb sau fasole rosie…Eu am facut-o mai simpla .
Se serveste rece cu mare, dar mare pofta!