Salata de vinete cu ardei copti

de Valclaudia in Mancaruri de post, 28 Iul 2014 | 6184 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg vinete
  • 1 kg ardei (de preferinta kapia)
  • 2 cepe potrivite
  • 1 lingurita mustar clasic
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingura zahar tos
  • 3 linguri otet de mere
  • sare si piper dupa gust
  • frunza de telina proaspat tocata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete cu ardei copti:

Spalam ardeii si vinetele apoi le coacem.

Eu am copt ardeii in cuptor iar vinetele la ochiul aragazului pe plita.

Lasam legumele coapte acoperite cu cate un servet pana se racoresc.

Peste ardei am presarat putina sare, ajuta la decojirea lor mai usoara.

Dupa ce se racoresc legumele, le curatam de coaja.

Vinetele le-am pus la scurs intr-o sita de plastic,

Ardeii curatati de coaja nu i-am pus la scurs, dimpotriva, am incercat sa colectez cat mai mult din sucul lasat, pentru a-l folosi la sos.

Curatam doua cepe potrivite, le trecem prin robot.

Punem ceapa la curs intr-o sita in care am asezat tifon,sa scapam de apa din ea pentru ca da un gust amarui salatei de vinete.

Vinetele scurse se trec si ele prin robot (in mod normal eu le toc cu un cutit din lemn, insa atunci cand ma grabesc tare, le macin la robot).

Intr-un castron de plastic punem vinetele tocate, ceapa maruntita si scursa de apa,cateva fasii de adei copt (cca 3 ardei), 1 lingurita de mustar, sare si piper dupa gust si folosind o lingura, amestecam toate aceste ingrediente pana incorporam cantitatea de 150 ml ulei. Gata salata de vinete! ;)

Ardeii ramasi ii rupem fasii, ii asezam intr-un bol sau pe o farfurie, presaram telina verde tocata si turnam peste ei un sos pe care-l preparam din zeama colectata de la ardei,  lingura zahar tos, sare dupa gust,3 linguri otet de mere, 4 linguri ulei de masline.

Delicioasa combinatia...

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete cu ardei copti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de vinete cu dovlecei si ardei copt