Eu am avut preparatul asta la nunta, imi place mult si m-am gandit sa vi-l recomand si voua. In mod normal portia este pentru o singura persoana, dar pentru a nu ii descuraja pe cei carora li s-ar putea parea imensa am mentionat ca ar fi si doua portii ;). Timp de pregatire 45 minute, timp de gatire 60 minute.
Spalati, curatati si puneti cartofii la fiert;
Odata fierti lasati-i la scurs;
Cand se racesc, taiati-i felii groase de 5 mm;
Amestecati sare cu piper si o lingura de boia;
Asezati feliile de cartofi intr-o tava pe o hartie de copt si asezonati-i cu amestecul din boia, sare si piper si introduceti-i la cuptor pana se rumenesc (devin aurii);
Asezonati salaul cu zeama de lamaie, putin ulei de masline si adaugati-i sare si piper dupa gust;
Amestecati 1 lingura de boia cu faina;
"Tavaliti"pestele prin faina, apoi prin ou si prajiti-l in uleiul de floarea soarelui incins in prealabil;
Scoateti-l pe o farfurie pe niste servetele pentru a absorbi uleiul in exces;
Taiati rosiile rondele;
Radeti cascavalul;
Taiati toate tipurile de ceapa julien si caliti-le in tigaie in ulei de floarea soarelui;
Adaugati peste aceasta sare si boia;
Asezati un pat de cartofi rumeniti, peste care adaugati pestele pane;
Peste acesta veniti cu ceapa calita si rosiile rondele, cu marar tocat deasupra;
Adaugati peste acestea alt strat de cartofi smantana de gatit si cascavalul ras pe deasupra;
Introduceti in cuptor cateva minute pentru a se gratina;
Pofta buna !