Saleuri de casa

de alilianaa in Aperitive / Garnituri, 17 Mai 2014 | 4054 vizualizari

 

Gustare pentru orice imprejurare...

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 25 g. drojdie
  • 50 ml apa
  • 100 ml lapte dulce
  • 125 iaurt degresat
  • 2 oua
  • 30 ml ulei
  • chimen, sare dupa gust
  • 250 g branza de oaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saleuri de casa:

Faina se pune intr-un bol cu sare si drojdie, 100 g branza de oaie rasa. Peste acestea se adauga apa, laptele ( caldute) si se framanta usor cu mana. Se adauga iaurtul si oul si se omogenizeaza. Se pune la dospit. Cand aluatul a crescut se pune pe planseta care a fost unsa cu ulei. Se framanta putin, se mai unge odata cu ulei si se mai repeta operatiunea odata. Rezulta doua foi.

Se intinde prima foaie cu sucitorul, se aseaza intr-o tava  pe hartie de copt. Se  unge cu ou, se da cu chimen si se presara de-asupra branza rasa. Si se portioneaza cu cutitul. Se pune la copt pentru 20 min. la foc domol. La fel se procedeaza si cu a doua foaie. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (24)

laura_n 1

18.05.2014, 15:27

alilianaa 1

19.05.2014, 07:29

Multumesc frumos. Ma bucur ca v-a placut reteta mea.

simonacallas 1

19.05.2014, 15:56

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

ieri la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 26.09 la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 25.09 la 11:08

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]