Saramura de peste olteneasca

de Dya Daniela Andrei in Crap / Caras, 23 Mar 2011 | 12083 vizualizari

 

Va prezint o alta varianta de a pregati saramura de peste. Prima data am servit-o la Eselnita, poarta spre Cazanele Dunarii :) si mi-a placut foarte mult! Poate si pentru ca eram in luna de miere :P
Spun "altfel" pentru ca la mine in familie nu se obisnuieste a se pune rosii sau ardei in saramura. Dar asta, vedem mai tarziu,,, :)

(e o reteta mai veche, de aceea imaginile intermediare lipsesc)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de crap (sau orice alt peste proaspat)
  • 4-5 cepe potrivite
  • 4-5 ardei rosii (capia sunt mai gustosi) sau gogosari
  • 1 ardei iute
  • 2-3 rosii (se poate folosi si bulion)
  • lamaie
  • o capatana de usturoi
  • condimente (sare, piper, foi de dafin, cimbru, rozmarin, busuioc)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de peste olteneasca:

Taiem pestele bucati, il saram si il punem la prajit.
Taiem ceapa si ardeiul (bucati mai marisoare) si le calim in cateva linguri de ulei de masline. Cand sunt gata, le punem intr-o tava de aragaz, asezam pestele deasupra, rosiile date pe razatoare, ardeiul iute (taiat feliute)  si condimentele (sare, piper, foi de dafin, cimbru, rozmarin, busuioc). Se baga la cuptor pentru 25-30 de minute. Intre timp pregatim  mujdeiul de usturoi (pisam usturoiul impreuna cu sare si ulei pana cand capata consistenta cremoasa, si, se adauga putina apa). Scoatem pestele din cuptor, adaugam, deasupra, mujdeiul si feliile de lamaie si il mai lasam la cuptor pentru inca 10 minute. Se serveste cu mamaliguta! Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste olteneasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

MVMih 1

28.03.2011, 15:49

Tare buna reteta. Mai ales ca este cu crap, unul din favoritii mei.

Dya Daniela Andrei 1

28.03.2011, 17:19

MVMih multumesc. Ma bucur ca iti place!

adry88 1

06.05.2011, 16:01

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saramura de peste