Sardine la cuptor

de xana in Peste, 15 Feb 2018 | 6397 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de sardine mici
  • 3 cepe mari
  • 5 catei de usturoi
  • 3 foi de dafin
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 1 praf de coriandru
  • 50 ml vin alb sec
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • cca 100 gr faina de grau
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sardine la cuptor:

Curatam si spalam bine pestii, apoi ii uscam cu ajutorul servetelelor.

Taiem ceapa si usturoiul julienne si le amestecam cu sare, piper, foile de dafin, vinul, jumatate din cantitatea de boia si cateva linguri de ulei de masline. Asezam ceapa in tava.

Faina o amestecam cu sare, piper, coriandru si restul de boia apoi trecem fiecare pestisor prin acest amestec si ii asezam unul langa altul peste ceapa.

Stropim cu inca 3- 4 linguri de ulei de masline si dam la cuptor pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sardine la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Reteta delicioasa de plachie de peste cu usturoi si legume