Sarmale ardelenesti in oala de lut

de amalia01 in Porc, 4 Ian 2019 | 2806 vizualizari

 

Ei, si a venit timpul sa va dau reteta mea de sarmale, chiar daca a trecut Craciunul. Boboteaza este aproape, deci nu este tarziu pentru o "RETETA ROMANEASCA".

 

INGREDIENTE

  • 1 varza murata
  • 500 g carne tocata de porc
  • 3 cepe mari, albe
  • 2 lg ulei
  • 1/2 cana de orez
  • apa
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • cateva felii de afumatura
  • 1 cana zeama de varza
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale ardelenesti in oala de lut:

Ceapa o cureti, o speli bine sub jet de apa rece si o toci marunt. Apoi o calesti in ulei, la foc mic, pana cand sticleste. Eu am adaugat si cca 50 ml de apa. Intre timp speli bine orezul si il adaugi peste ceapa calita. Iei amestecul de pe foc, adaugi carnea si condimentele dupa gust si omogenizezi compozitia. 
Varza o desfaci frunze si formezi sarmalele.
In oala de lut asezi o ramurica de cimbru si acoperi cu varza tocata. Asezi sarmalele cu grija , iar deasupra pui afumatura.  Torni zeama de varza si completezi cu apa, pana cand ajungi la ultimul rand de sarmale.  Asezi capacul si dai oala la cuptor. Avand cuptor electric, am asezat tava pe nivelul 2 de jos, am pornit functia "static & ventilatie"( care distribuie uniform caldura ) si am setat temperatura la 170*C. In 80 de minute, sarmalele au fost numai bune de savurat.
Oala mea are 2,5 l.
Tips& Tricks: am tinut oala plina cu apa rece cat timp am preparat sarmalele. Asa mi s-a parut ca este mai bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale ardelenesti in oala de lut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Varza a la Cluj