Sarmalute combinate

de alilianaa in Porc, 7 Mar 2013 | 5547 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g porc
  • un piept de gasca
  • o ceasca orez
  • 4 cepe
  • 500 g suc de rosii
  • piper,sare ,cimbru, boia de ardei dulce-dupa gust
  • foi de la o varza
  • 10 foi de vita de vie
  • marar verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute combinate:

Compozitia a fost pentru 32 de sarmale. 

Varza am curat-o de foi, le-am spalat, le-am pus intr-o strecuratoare. Restul de varza am tocat-o pentru umplutura. Foile de vita le-am pus la decongelat. 

Carnea: taiata, spalata, am trecut-o prin blender. Am tocat ceapa marunt. Am facut o compozitie din carne, ceapa, orez, condimente, marar verde. 

Cu aceasta am impaturit sarmale potrivite.

Pe fundul cratitei am asezat varza tocata (sa evitam lipirea de fundul acesteia al preparatului) si am asezat in straturi sarmalutele. Am pus peste ele suc de rosii si marar verde tocat. 

Le-am acoperit cu un alt strat de varza murata tocata. 

Le-am pus la fiert intr-o compozitie formata din o parte vin alb si trei parti apa. 

Pofta mare!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute combinate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale in foi de varza, fierte in vin rosu