Scampagnata

de Bya Ralu in Aperitive / Garnituri, 23 Mai 2012 | 4280 vizualizari

 

am gasit reteta intr-o revista italieneasca,am gatit aceasta reteta pentru prima data,putin inspirata din revista si putin completata de mine

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel 500 g
  • 8 oua
  • 4 cepe verzi
  • 50g parmezan ras
  • ulei masline
  • 5 frunze de busuioc
  • sare,piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scampagnata:

Curatam dovlecelul si il dam pe razatoarea mare. Se da pe razatoarea mica si parmezanul, iar ceapa verde se curata, se spala si se taie rondele mici. Se pune ulei de masline intr-o tigaie, se adauga ceapa taiata si dovlecelul scurs, se lasa circa 5 minute pe foc mare, se pune sare si piper si se adauga frunzele de busuioc rupte bucatele mici.

Separat intr-un castron se amesteca bine ouale cu sare si piper, punem si parmezanul si dovlecelul calit. Se amesteca bine si se adauga intr-o tava sau intr-un vas termorezistent tapetat cu hartie de copt, care se lasa putin inmuiata in apa. Se baga in cuptorul preincalzit la 200 grade circa 15 minute. Cand e gata, se scoate cu grija din vasul termorezistent, ridicand-o de hartia de copt.

Se serveste calda cu o salata asortata de vara

Daca ti-a placut reteta noastra "Scampagnata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi lionezi

de Caty 3

ieri la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

ieri la 10:43

Cobbler cu piersici și nectarine - Desertul delicios de vară

ieri la 08:09

Bruschete cu ton - Rapide și foarte gustoase

pe 19.08 la 07:33

Shakshuka - Reteta pentru mic dejun cu ardei gras copt, rosii si oua

de Caty 3

pe 18.08 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta aperitiv cu dovlecel si cartofi dulci