Schupfnudeln mit zimt und zucker

de Cris2711 in Dulciuri, 1 Noi 2011 | 6781 vizualizari

 

Este o specialitate tare apreciata in bucataria austriaca si a Germaniei de sud.Cunoscuta cu mult inainte de anii 1700,la inceput se facea din faina de catre soldati iar apoi dupa aducerea cartofului in Europa se faceau si din cartofi.Se aseamana cu gnocchi italienesti.Se servesc si cu varza acra si cu bucatele de slanina afumata.Sau o alta reteta dulce este cu sos de vanilie.Reteta originala o prezint data viitoare,o dezvalui cand le fac personal ,de data aceasta le-am avut gata cumparate.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame Schupfnudeln
  • ca.100 grame zahar
  • scortisoara
  • 2 linguri cu unt
  • zahar vanilat
  • alternativ pesmet 2-3 linguri
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Schupfnudeln mit zimt und zucker:

Eu am pus, intai in tigaie zaharul la caramelizat, desi dupa reteta ar fi untul mai intai. Dar eu am ales intai zaharul, ca sa ii dau o tenta de caramel. Apoi am adaugat untul, scortisoara (dupa gust, nu multa ) zaharul vanilat.Si apoi Schupfnudeln. Se  lasa la foc mic si se amesteca  10 minute continuu. Optional se adauga si pesmet, tot dupa gust, ii da un gust foarte bun.

Se servesc calde si cu pireu de mere sau cu fructe din compot.Un deliciu.Va astept cu drag:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Schupfnudeln mit zimt und zucker" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pasca poloneza in 2 culori

de oanapl 8

ieri la 14:02

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert mere in foietaj cu sos de vanilie