Semilune insiropate

de Julie in Prajituri, 3 Mai 2010 | 27229 vizualizari

 

Un desert gustos si decorativ!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • un  praf de copt
  • o  esenta vanilie
  • 10 linguri faina
  • Sirop:
  • o cana zahar
  • o cana apa
  • zeama de lamaie
  • o esenta de vanilie
  • Decor:
  • 100 g nuca de cocos
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Semilune insiropate:

Pentru blat  : se separa ouale.Se bat albusurile cu zaharul apoi se adauga galbenusurile,uleiul,esenta, praful de copt amestecat cu faina si se amesteca usor.Ne va iesi un aluat ca de chec pe care il vom coace 20-25 minute in tava de la aragaz- unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Pentru sirop:  punem pe foc apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana se ingroasa putin. Oprim focul si adaugam esenta si zeama de la o jumatate de lamaie.
Daca iti place gustul mai acrisor poti pune zeama de la o lamaie intreaga  :)

Cand blatul s-a racit incepem sa taiem din el mici semilune ajutandu-ne de
o forma rotunda sau de un pahar cu gura  mai ascutita.
 

 Luam fiecare semiluna si o trecem prin siropul caldut apoi prin nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Semilune insiropate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

babi5 1

22.02.2013, 12:58

Bune am si eu o reteta dar putin diferita si siropul este cu cacao ,,,bune semilunele oricum

Alexandra Elena 1

22.02.2013, 15:50

intresenta reteta, eu o am altfel, cred ca e buna prajitura si insiropata

ryta 1

06.01.2014, 18:27

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]