Sfecla rosie in otet

de Ina in Conserve, 5 Dec 2013 | 38014 vizualizari

 

Una din salatele mele preferate. Varianta fara fierbere prealabila si fara sterilizare.

 

INGREDIENTE

  • 4 sfecle rosii mari
  • 1 litru otet
  • 1 litri apa
  • 200-250 g zahar
  • 3 linguri cu sare
  • bvoabe de mustar
  • boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • o lingurita de chimen
Portii: 9
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sfecla rosie in otet:

Sfecla se curata, se taie ( rondele, cuburi sau batoane ) si se aseaza in borcane spalate si uscate in cuptorul cu microunde , alternand cu felii de hrean crud.  In fiecare borcan presaram si cateva boabe de piper, mustar si chimen.

Intr-un vas incapator, punem la fiert  otetul cu apa, zaharul, sarea, dafinul, boabele de mustar si de piper. Cand da in clocot adaugam semintele de chimen si turnam amestecul peste sfecla din borcane. Capsam fierbinte si acoperim borcanele pana a doua zi, lasandu-le sa se raceasca lent. 

Pastram peste iarna in camara sau beci.

Preparatul poate fi servit dupa cca. 3 saptamani.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sfecla rosie in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

ieri la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

ieri la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

ieri la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

ieri la 08:22

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 17.07 la 09:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Micul dejun arab-5.Ridichi albe murate