Sikotakia riganata (Ficatei de pui in stil grecesc cu lamaie si oregano)

de Satisfyyourcravings in Ficat, 16 Apr 2018 | 8224 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 grame ficatei de pui
  • putina faina
  • ulei
  • sare, piper
  • 1 lingurita oregano
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lamaie
  • 2 linguri Cognac sau Metaxa
  • 1 lingura ulei de masline extra virgin
  • Paine cu unt aromatizat pentru servit
  • patrunjel tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sikotakia riganata (Ficatei de pui in stil grecesc cu lamaie si oregano):

Ficateii se usuca pe prosoape de bucatarie si se dau prin faina. 

Se incalzeste o tigaie (din fonta) cu putin ulei, la foc mediu si se prajesc 5-8 minute, pana devin aurii- bruni. Se reduce focul la mic, se adauga sare si piper, 1 lingurita de oregano si cateii de usturoi pisati si se gatesc cateva minute.

Se adauga sucul de lamaie si Cognacul si se lasa pana se evapora alcoolul. Optional, se poate flamba. Se ia de pe foc, se adauga uleiul de masline si patrunjelul si se serveste imediat cu paine cu unt. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sikotakia riganata (Ficatei de pui in stil grecesc cu lamaie si oregano)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficăţei în crustă de bacon