Snapper la cuptor

de xana in Peste, 20 Noi 2017 | 2990 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 peste snapper cu cca 900gr
  • 1 dovlecel
  • ½ lamaie
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita pasta de ardei
  • ½ lingurita oregano uscat
  • ½ lingurita cimbru uscat
  • sare
  • piper
  • 5 linguri ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snapper la cuptor:

Pestele se curata de solzi si intestine si se spala bine, apoi se usuca cu un prosop de hartie. Cu un cutit bine ascutit, facem cate doua- trei taieturi superficiale pe ambele parti pentru a patrunde mai bine condimentele.
Sarea se amesteca impreuna cu oregano, cimbru, coaja de la jumatatea de lamaie rasa si piper. Taiem apoi lamaia in felii subtiri.
Dovlecelul se spala si se taie in felii potrivit de groase, iar ceapa si usturoiul le taiem juliene.
In tava se asterne ceapa si usturoiul in asa fel in cat sa acoperim fundul tavii, apoi presaram putina sare si piper.
Ungem pestele cu boiaua de ardei si cu amestecul de sare si ierburi, punem feliile de lamaie in cavitatea abdominala si il asezam peste ceapa. De o parte si de alta a pestelui se pun feliile de dovlecel.
Inainte sa dam la cuptor, stropim atat pestele cat si dovlecelul cu uleiul de masline.
Va sta la cuptor la 180ºC, cca. 40 de minute pana se rumeneste usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Snapper la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lup de mare la cuptor