Snitel din salau

de oanapl in Salau, 2 Ian 2021 | 5301 vizualizari

 

Dacă tot se spune că în seara de revelion trebuie neapărat să mănânci pește, pentru ca în Noul An să te strecori printre probleme precum peștele, m-am gândit să încerc ceva nou.Este prima dată când gătesc șalău și e prima dată când pregătesc șnițel de pește. A ieșit absolut delicios. Șalăul are o carne dulce, nu e gras și e foarte gustos. Am găsit 3-4 oase în tot peștele.
 "retete festive de iarna"
 

 

INGREDIENTE

  • 4 fileuri de șalău
  • 3 ouă
  • 50g făină de grâu
  • sare
  • piper (optional)
  • ulei pentru prăjit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitel din salau:

Se spală carnea, se îndepărtează pielea și se usucă cu șervetele absorbante și se taie în 2.

Se sărează carnea.
Într-o farfurie întinsă se pune făina. Se bat spumă ouăle cu un praf de sare.
Se așează pe foc o tigaie și se pune uleiul la încins.
Fiecare bucată de pește se trece succesiv prin ou, făină ( se scutură ușor de surplusul de făină) și iar ou și se pune la prăjit în baia de ulei. Se prăjești pe ambele părți până când capătă o culoare aurie.
Se scot șnițelele pe șervet absorbant de hârtie, pentru a absorbi surplusul de grăsime.
Se servesc șnițelele calde alături de legume sau garnitura preferată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel din salau" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
File de salau pane