Somon cu arome chinezesti in supa aromata

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 11 Sep 2015 | 2625 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru somon:
  • 4 bucati file de somon cu piele, fara oase
  • o bucata de 2 cm ghimbir proaspat, decojit
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 1/2 chili
  • 1 lingura sos de soia
  • 2 lime
  • mix 5 mirodenii chinezesti
  • Pentru supa de taitei:
  • 4 fire ceapa verde, taiate rondele
  • 2 chili, tocati
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • o bucata de 2 cm ghimbir proaspat, decojit, ras
  • 1 lingurita mix 5 mirodenii chinezesti
  • 2 lingurite amidon de porumb
  • 900 ml supa de pui bio
  • 200 grame sugar snaps(mazare pastai)
  • 200 grame taitei
  • sos de soia
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu arome chinezesti in supa aromata:

Cu ajutorul unui robot de bucatarie se amesteca si maruntesc ghimbirul, chili, usturoiul, ceapa, sosul de soia si sucul de lime pana se obtine un sos omogen. Se toarna intr-o tava relativ mica, in care sa incapa bucatile de peste si sa nu mai ramana mult spatiu. In acest mod, bucatile de peste fierb in sos si pielea devine crocanta. 

 Se taie bucatile de peste din loc in loc, pe partea cu piele. Se presara sare, piper si mix de mirodenii chinezesti si se stropesc cu putin ulei de masline. Se aseaza in tava cu sos si se introduce aceasta in cuptorul preincalzit la 250 de grade Celsius, unde va ramane pentru 18 minute. 

Intr-o cratita se incalzeste putin ulei si se adauga ceapa verde si chili, apoi ghimbirul si usturoiul. Dupa cateva minute se adauga mixul de condimente si amidonul. Se amesteca, apoi se adauga supa si mazarea. Se aduce la punctul de fierbere si se adauga sos de soia, daca este nevoie. Se adauga taiteii, se acopera si se lasa la fiert cateva minute. 

Se serveste supa, impreuna cu bucatile de somon si sosul in care a fost gatit somonul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu arome chinezesti in supa aromata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pasca poloneza in 2 culori

de oanapl 8

ieri la 14:02

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sfecla rosie la cuptor cu carne de porc si sos de branza a la Jamie Oliver