Sos napolitan la borcan

de Lau in Sosuri, 20 Aug 2021 | 5377 vizualizari

 

M-am inspirat de aici https://www.bucataras.ro/retete/sos-napolitan-la-borcan-84133.html
Multumesc Ksenya o reteta care a devint parte din colecita retete de suflet.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg rosii coapte
  • 2 cepe potrivite
  • 4 catei usturoi
  • sare
  • 1 lingura zahar
  • piper
  • busuioc proaspat
  • 5 linguri de ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos napolitan la borcan:

Rosiile spalate le taiem bucati potrivite, le asezam in tava de la cuptor (a mea nu a fost inalta am ales alta tava).

Ceapa o curatam, o spalam si o taiem bucati peste rosii.

Procedam la fel cu usturoiul,adaugam busuiocul rupt bucati(eu am pus 4 frunze potrivite)

Stropim rosiile cu uleiul de masline si dam tava la cuptorul incalzit cca 30 min la 160 grade.

Trasferam rosiile intr-o cratita(avem grija sa nu ne ardem)cu blenderul de mana pasam rosiile pana ce obtinem o pasta.

Punem oala pe foc mic si mai fierbem cca 20 min.

Potrivim de sare,zahar dupa gust,mai pasam un pic cu blenderul(eu am vrut sa fie cat mai fin,voi puteti trece peste pasul asta)punem cratita sa fiarba din nou cca 5 min.

Punem sosul in borcanele sterilizate inainte,le intoarcem cu fundul in sus si le acoperim cu un prosop pana a 2 zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos napolitan la borcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos "Grecesc"