Sos pentru friptura (Gravy)

de Mitinita in Pt. carne, 26 Ian 2014 | 22201 vizualizari

 

Un bucatar experimentat mi-a zis ca cea mai buna parte de la friptura este ce ramane in tigaie dupa ce prajim carnea. Si m-a invatat cum sa fac un sos bun si aromat.
Deci,nu aruncati ce ramane in tigaie :)

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura de amidon
  • 100 ml de apa rece
  • 1/4 lingurita de usturoi si piper Kotanyi
  • 1/4 lingurita sos de soia dark
  • cateva ciuperci uscate
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos pentru friptura (Gravy):

Intr-un bol amestecam apa rece cu amidonul.

Tigaia in care am prajit carnea trebuie sa fie pe foc. Adaugam apa cu amidonul.

Cand incepe sa fiarba se va ingrosa. Adaugam sosul de soia,usturoiul si piperul si ciupercile uscate.

Daca mai e nevoie de apa ,mai adaugam.

Lasam sa fiarba 2 minute ,apoi punem peste friptura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos pentru friptura (Gravy)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Krystyan Trendy 1

27.01.2014, 13:05

bun bun

Pushaa 1

27.01.2014, 15:07

laura_n 1

27.01.2014, 15:54

deja imi ploua in gura! si eu obisnuiesc sa fac sosurile in casa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]