Spanac cu ochiuri si cartofi

de Pasiune pentru bucatarie in Aperitive / Garnituri, 11 Apr 2011 | 4437 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spanac proaspat
  • 200 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 300 g carofi
  • 3-4 catei de usturoi
  • 3-4 oua
  • Sare,piper,chili
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac cu ochiuri si cartofi:

Intr-o cratita pune apa cu sare,cand da in clocot adaugam spanacul spala foarte bine si il inabusim aprox 5 minute,apoi il punem intr-o strecuratoare.

Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in putin uleiu,se adauga ciupercile curatate,stropite cu zeama de lamaie si tocate; se calesc impreuna 5 minute si se adauga spanacul scurs si tocat. Amestecul se tine 10 minute pe foc amestecan incontinuu.

 Intr-o craticioara se aseaza ½ din compozitia de spanac,1 rand de felii subtiri de cartofi si spanac. Se acopera totul cu apa si se fierbe la foc mic 25-30 minute,adaugand apa calda din cand in cand. In ultimele 5 minut se pun ouale(in spanac se fac 3-4 adancituri si se sparg ouale),se acopera cu un capac si se tine pe foc pana sunt gata.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu ochiuri si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Torta Pasqualina