Stamppot zuurkool (varza acra cu cartofi si afumatura)

de rivka in Porc, 11 Ian 2010 | 9587 vizualizari

 

O mancare simpla o prezint fiindca este o mancare care olandezii si-o insusesc ca traditionala, desi se mananca variatiuni pe aceeasi tema in toata Europa.
Este o mancare de iarna.

 

INGREDIENTE

  • 1kilogram de cartofi
  • 250 grame varza acra(in vin)
  • 250 grame slanina afumata sau carne de porc afumata
  • 2 linguri unt
  • optional carnati afumati
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stamppot zuurkool (varza acra cu cartofi si afumatura):

Cartofii se curata se fierb in apa ca pentru puree de cartofi.Nu se pune sare.

Slanina afumata(se foloseste o slanina afumata si sarata care seamana cel mai bine la gust miros cu acea carne care se punea la tara in borcane cu untura) se prajeste in 2 linguri de unt pana grasimea se limpezeste.

Cand cartofii sunt fierti se zdrobesc cu batatorul de puree, se adauga slanina impreuna cu toata grasimea ramasa, varza acra si se amesteca.

Se serveste fierbinte, optional se adauga langa si cate un carnat afumat la portie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Stamppot zuurkool (varza acra cu cartofi si afumatura)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]