Stiuca umpluta...Stiu..ca va place

de rodica_m in Peste, 29 Oct 2011 | 12088 vizualizari

 

Un preparat foarte gustos...si nu se face atat de greu precum pare...cel putin eu credeam ca este mai dificil.
Stiucii mele i s-a julit si nasul daca nu a fost cuminte!!! :))

 

INGREDIENTE

  • 1 stiuca
  • 1ceapa
  • 2 felii de paine
  • 100 ml lapte
  • patrunjel
  • 1 ou
  • 1 linguri maioneza
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stiuca umpluta...Stiu..ca va place:

Stiuca se curata de solzi. Stiti ca stiuca are pielea foarte gelatinoasa si alunena din maini in momentul curatarii, pentru ca acest lucru sa nu se intample scufundati pentru cateva secunde stiuca in apa fiarta pe ambele parti. Acum fara probleme putem sa ne vedem de treaba.

Taiem capul stiucii,curatandu-l de urechi, insa aripile le lasam. Cu grija facem mici crestaturi intre piele si carnea pestelui (acolo unde am taiat capul stiucii) ca sa putem indeparta pielea de pe carne. Nu se scoate greu dar e nevoie de putina atentie ca sa nu se rupa pielea. Cand ajungem la coada taiem osul. Aveam acum pielea stiucii numai buna de umplut.

Pregatim umplutura: Carne pestelui o spalam bine indepartand maruntaiele, scoatem osul central, si taiem carnea in cubulete, taiem ceapa si verdeata, adaugam si pinea inmiuata in lapte. Punem totul in blender si pasam sau puteti folosi masina de tocat.

Adaugam oul, amestecam bine, potrivim de sare si piper.

Cu o lingura umplem pielea cu amestecul de carne. Repartizam uniform si ii dam pielii forma pestelui. 

Punem trunchiul umplut pe o bucata de folie de aluminiu, acum atasam si capul, il bagam putin sub pielea trunchiului. Ungem pestele cu maioneza.

Impachetam pestele in folia de aluminiu. Il punem in tava si dam ca cuptorul incins la 180 C pentru o ora.

Dupa ce il scoatem din cuptor nu desfacem peste din folie. Lasam sa se raceasca complet. Il punem apoi pe un platou si decoram dupa bunul plac.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

daca va ramane umplutura puteti face cateva chiftelute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stiuca umpluta...Stiu..ca va place" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rasol de stiuca