Strudel cu cartofi si ghebe

de Lau in Aperitive / Garnituri, 4 Ian 2017 | 3854 vizualizari

 

M-am ispirat de la Ksenya

 

INGREDIENTE

  • 450 g aluat foietaj
  • 6 cartofi
  • 300 g ghebe fierte
  • 1 legatura marar
  • 1 ceapa verde
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu cartofi si ghebe:

Cartofii ii spalam si ii fierbem in apa cu sare pana ce intra furculita in ei. Ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca, dupa care ii curatam de coaja si ii taiem cubulete (ca la supa).

Ghebele le curatam, le spalam bine dupa care le fierbem in apa cu sare.

Intr-o tigaie, calim ceapa tocata marunt, adaugam ciupercile, sare, piper si lasam sa se caleasca putin impreuna.

Dupa care adaugam ghebele peste cartofi, ceapa verde tocata, condimente dupa gust si lasam cca 2-3 min pe foc, lasam sa se raceasca  bine.

Intindem aluatul care s-a dezghetat la temperatura camerei, taiem aluatul in 8 patrate, adaugam cca. 2 linguri de umplutura si impaturim.

Asezam in tava le ungem cu oul batut cu laptele.

Dam la cuptorul incalzit pana se rumesc frumos.

Mie mi-a ramas umplutura si am facut si o paine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu cartofi si ghebe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]