Struguri marinati

de Panacris in Muraturi, 24 Oct 2019 | 4957 vizualizari

 

Din seria fructe marinate. Ardelenii deobicei consumă lângă tocănițe și piure, compot de prune sau vișine, în loc de murături. Am savurat an de an gogoșari umpluți cu struguri, m-am gândit de ce să nu încerc să marinez, doar struguri și nu struguri albi și roșii din via de la țară.
 
Vă asigur că sunt minunați, dulci-acrișori și aromați! 

 

INGREDIENTE

  • Struguri roșii din soiul Hamburg cca. 1500 g,
  • Mărar uscat,
  • Hrean 2 rădăcini,
  • Oțet din vin 300 ml,
  • Apă 1000 ml,
  • Sare de mare 2 linguri,
  • Zahăr brun 2 linguri,
  • Semințe de muștar câte 1 linguriță ptr fiecare borcan,
  • Mix de piper (negru, rosu, alb, verde, coriandru) câte 1 linguriță ptr fiecare borcan,
  • Foaie de dafin, câte 1 bucată micuță, ptr fiecare borcan
  • Boabe de ienupăr, câte 1 boabă ptr fiecare borcan,
  • Boabe de enibahar, câte 1 boabă ptr fiecare borcan,
  • Cuișoare, câte 1 boabă ptr fiecare borcan.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Struguri marinati:

Strugurii se spală, se dezbobesc, adică se aleg bob cu bob de pe ciorchine.

În borcanele curățate și sterilizate, se așează bețe de mărar uscat, fâșii de hrean și mix de semințe.

Se umplu borcanele cu boabe de struguri, puțin mai îndesate, că se mai lasă, după ce se adaugă lichidul.

Oțetul, apa, sarea și zahărul se pun la fiert, după ce lichidul dă în clocot se lasă cca. 10 minute la fiert, la foc mediu.

Lichidul se toarnă fierbinte peste boabele de struguri din borcan, se mai pun două fâșii de hrean, boabele de ienupăr, enibahar, cuișoare și se închid ermetic, apoi se lasă la dunst uscat până a doua zi.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Struguri marinati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

oanapl 1

26.10.2019, 21:12

Interesanta reteta!

Panacris 1

28.10.2019, 12:52

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

Gherca Daniela 1

02.11.2019, 09:03

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Castraveti in otet