O reteta usoara si tocmai buna pentru copii.
Pestele se pune la fiert in 300 ml lapte, impreuna cu ceapa curatata si taiata in patru, sare si piper. Se fierbe 10 minute de cand incepe sa clocoteasca, la foc mic. Se scoate apoi pestele, se strecoara laptele ramas, iar in aceeasi craticioara se topesc 60 g unt. Se adauga apoi faina si laptele strecurat, amestecand cu un tel pana se ingroasa. Se adauga si cei 100 ml lapte ramasi, apoi se opreste focul.
Cartofii se curata, se taie cubulete si se fierb, apoi se fac piure impreuna cu 40 g unt, sare si cateva linguri cu lapte. Ouale se fierb tari si apoi se taie felii rotunde (eu am folosit un dispozitiv special de feliat oua). Broccoli se fierbe si el in apa cu sare pana se inmoaie putin.
Se unge un vas termorezistent cu putin unt, se aseaza pestele rupt bucati, feliile de oua, broccoli si boabele de porumb, apoi sosul alb cu lapte. Deasupra se pune piureul de cartofi si se presara cu cascaval ras. Se pune forma in cuptorul incins pentru 20 de minute. Se poate servi atat calda cat si rece.
1
Sufleul se poate imbogati si cu 100 g creveti roz, dand un plus de savoare.