Sufleu de ficat

de DIANA B in Ficat, 24 Noi 2010 | 13878 vizualizari

 

Am prins un pic de curaj , asa ca voi mai face o postare de care eu sunt incantata si ale carei poze sper sa-mi incapa ... dati-mi o mana de ajutor la micsorarea acestora , sa-mi incapa si mie-n site

 

INGREDIENTE

  • 500 g de ficat de porc
  • 6 oua
  • 100 g faina
  • 150 g unt
  • 350 ml lapte
  • 50 g cascaval
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde  
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de ficat:

Oparesti bine ficatul , il cureti de pielite , il dai prin masina de tocat si-l calesti in 50 g de unt .Restul de unt se topeste , se amesteca cu faina si laptele si se fierbe 10-15 minute la foc mic , amestecandu-se mereu . Se condimenteaza si se lasa sa se raceasca , apoi se adauga galbenusurile pe rand , ficatul si cascavalul ras .La sfarsit se incorporeaza si albusurile batute spuma . Se toarna compozitia obtinuta intr-o tava unsa si tapetata ( unt si gris folosesc eu ) si se coace la foc potrivit ( 150 grade ) in cuptorul preincalzit  , pana se rumeneste frumos .( se foloseste si testul scobitorii ) . Se decoreaza cu nelipstul patrunjel verde fin tocat .

POFTA BUNA ! Este delicios , nu necesita paine si nici salate sofisticate ; alegerea va apartine .

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de ficat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]