Supa crema cu peste

de xana in Supe, 20 Noi 2017 | 4234 vizualizari

 

Pentru cine nu a incercat inca chayote, nu stie ce pierde :) Este un foarte bun inlocuitor al cartofului in mancaruri. Are coaja de culoare verde deschis si face parte din familia castravetelui si al pepenelui de aceea are un gust foarte subtil de castravete si poate fi consumat chiar crud, in salate.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 2 morcovi
  • 3 fire subtiri de praz
  • 1 chayote
  • 3 linguri pasta de rosii
  • 1 catel de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • cca 200 gr file de merluciu
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • o mana de coriandru proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema cu peste:

Curatam dovlecelul, indepartand miezul si coaja, apoi il taiem in bucati, la fel facem si cu chayote. Morcovul curatat se taie in rondele.

Taiem pazul bucati si il calim in ulei de masline pana se inmoaie. Adaugam pasta de rosii si mai lasam cateva secunde. Punem legumele taiate, catelul de usturoi, sare, piper si apa fierbinte si lasam la fiert pentru cca 30 de minute.

Pestele se pune intr-o oala cu cele doua frunze de dafin, putina sare si apa ca sa-l acopere si se pune la fiert pentru 5 minute. Mie mi-a ramas sira spinarii de la o bucata de somon folosita in alta reteta si am pus-o la fiert alaturi de merluciu pentru a da gust. Scoatem apoi pestele si dupa ce s-a racorit il rupem in bucatele mici iar apa in care a fiert o strecuram si  o pastram.

Cand legumele au fiert le trecem prin blender, apoi adaugam din apa in care a fiert pestele pana supa ajunge la consistenta dorita (mai groasa punem doar putina apa sau daca o vrem mai subtire, punem mai multa apa).

Presaram coriandru proaspat deasupra inainte de a servi.

TIPS-URI

1

In loc de chayote puteti folosi 1 cartof mai mare.

2

Cine nu agreaza coriandru poate folosi patrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema cu peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]