Supa de rosii

de Bya Ralu in Supe, 14 Iul 2016 | 6388 vizualizari

 

Retete de vara
Am preparat reteta lui Alex, tare buna a iesit. https://www.facebook.com/Bucataras/app/212104595551052/

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg rosii coapte si moi
  • 1 ceapa alba
  • 2 morcovi
  • 3 tije de telina
  • frunze de ceapa verde sau 1 fir de usturoi verde
  • busuioc proaspat
  • 30 g unt
  • ulei de masline
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 1/2 lingura de zahar
  • 1 cub maggi
  • sare/piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii:

Se toaca ceapa marunt, morcovii si telina cubulete, frunzele de ceapa verde cat mai marunt,se pun in oala de ciorba peste untul topit cu ulei de masline.

Se lasa cateva minute, se adauga cubul maggi si 1 pahar de apa.

Cand legumele s-au fiert, se adauga rosiile taiate in bucati mai mari. Adaugam si busuiocul taiat marunt.

Se pun condimentele, se mai adauga apa daca mai este nevoie si se lasa sa fiarba bine.

Smantana se amesteca intr-un castron cu cate 1 polonic din zeama in care au fiert legumele, pentru a o aduce la temperatura supei, pentru a nu se taia cand o adaugam.

Luam oala depe foc, punem smantana si bagam blenderul pentru a pasa legumele.

Se presara parmezan ras si se serveste cu crutoane de paine facute la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu tagliatelle si chipsuri de parmezan